Lääkehoitojen arviointiprosessien johtaja nimitettiin
- 06.04.2010 at 03:10
Fimea on nimittänyt Lääkehoitojen arviointiprosessin johtajaksi lääketieteen lisensiaatti Pertti Happosen. Proviisori Eija Pelkonen on nimitetty Lääkealan toimijoiden valvontaprosessin johtajaksi.
Fimea on nimittänyt Lääkehoitojen arviointiprosessin johtajaksi lääketieteen lisensiaatti Pertti Happosen. Proviisori Eija Pelkonen on nimitetty Lääkealan toimijoiden valvontaprosessin johtajaksi.
LL Pertti Happonen aloittaa Lääkehoitojen arviointi -prosessin johtajana 1.6.2010. Happonen siirtyy tehtävään lääketeollisuudesta, jossa hän on työskennellyt urallaan eri asiantuntijatehtävissä ja viimeiset 3,5 vuotta lääkekehitysjohtajana. Happonen on toiminut lisäksi muun muassa tutkijana ja epidemiologian professorina Kuopion yliopistossa.
Proviisori Eija Pelkonen on toiminut viimeksi valvontaosaston määräaikaisena osastopäällikkönä ja toimijoiden valvontaprosessin johtajana Lääkelaitoksessa ja sittemmin Fimeassa. Pelkosella on alan työkokemusta apteekista, SPR Veripalvelun laadunvarmistustehtävistä sekä muun muassa yliproviisorin ja yksikön päällikön tehtävistä Lääkelaitoksessa vuodesta 1997 lähtien.
Fimean organisaatio muodostuu neljästä osa-alueesta, joita ovat lääkealan elinkeinonharjoittajien valvonta, lääkevalmisteiden arviointi, lääkehoitojen arviointi sekä sisäiset palvelut.
Lääkealan toimijoiden valvonta -prosessin tehtävänä on huolehtia lääkkeiden valmistukseen, maahantuontiin sekä tukku- ja vähittäisjakeluun liittyvistä luvista ja tarkastuksista sekä veripalvelulainsäädännössä, kudoslainsäädännössä, velvoitevarastointilainsäädännössä ja huumausainelainsäädännössä tarkoitetuista luvista ja tarkastuksista.
Lääkehoitojen arviointi -prosessin tehtävänä on koota, tuottaa, arvioida ja välittää tutkimukseen perustuvaa riippumatonta lääketietoa väestölle, sosiaali- ja terveydenhuollon alalla toimiville ja muille lääketietoa tarvitseville julkisen päätöksenteon tarpeisiin sekä kehittää lääkealaa. Lisäksi prosessissa tehdään lääke-epidemiologista, lääkepolitiikkaan liittyvää ja lääketaloustieteellistä tutkimusta sekä kehitetään lääkealan ja lääkehuollon toimivuutta ja turvallisuutta, mukaan lukien apteekkitoiminta. (IK)