Meneekö viesti perille?
- 27.09.2012 at 10:23
Osaamista on, mutta lääkehoitojen toteutumisessa on silti petraamista. Lääkkeeksi ministeri Risikko ideoi Lääkehoidon päivän.
Lääkehoidot eivät aina toteudu suunnitellusti. Ei, vaikka meillä on hyvät ja turvalliset lääkevalmisteet ja osaavat ammattilaiset, kuten sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) toteaa.
Tästä ministeri Risikko sai idean Lääkehoidon päivään, jossa keskipisteenä on turvallinen lääkehoito ja erityisesti lääkkeiden käyttäjä.
– Tarkoitus on tukea lääkkeiden käyttäjää ottamaan enemmän vastuuta omasta lääkehoidostaan, ministeri Risikko visioi.
Lääkehoidon päivästä on tarkoitus luoda vuosittainen tapahtuma. Ensimmäistä kertaa tätä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijoiden järjestämää kansallista teemapäivää vietetään 6. marraskuuta. Mukana ovat myös apteekit, joihin ministeri Risikko odottaa suoranaista yleisöryntäystä.
– Toivoisin, että apteekkeihin tulisi rynnimällä ihmisiä, jotka haluavat keskustella lääkehoidostaan ammattilaisten kanssa.
Apteekkeja ministerin haaste ei pelota.
– Lääkehoidon päivänä ja kaikkina muinakin päivänä meillä on erinomainen tilaisuus laittaa osaamisemme likoon ja näyttää, miksi apteekit ovat tärkeä ja tunnustettu osa suomalaista terveydenhuoltoa, muistuttaa asiantuntijaproviisori, farmaseuttisen johtajan tehtäviä väliaikaisesti hoitava Johanna Salimäki Apteekkariliitosta. (TK)
Ensimmäistä Lääkehoidon päivää vietetään 6.11.
- Seuraa apteekeille suunnattua tiedostusta sähköisestä tietopalvelusta, Salkusta. Sieltä löytyvät myös päivään liittyvät apteekkiaineistot.
- Tietoa Lääkehoidon päivästä löytyy myös Apteekkariliiton verkkosivuilta sekä lokakuun aikana avattavilta Lääkehoidon päivän sivuilta www.laakehoidonpaiva.fi.
Lue lisää tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.