Hyppää sisältöön


Suomen Farmasialiitto on valinnut Anna-Kaisa Taimin Vuoden Proviisoriksi 2024. Lielahden apteekissa työskentelevä Taimi on myös terveystieteiden maisteri ja hän on suorittanut apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumisopintoja.

Taimi haluaisi kehittää apteekkialaa siten, että se toimisi vielä nykyistä tiiviimmin osana muuta terveydenhuoltoa. Hän toivoo apteekkien ottavan entistä vahvemman roolin potilaiden lääkehoitopolulla.

– Jos meidät nähdään vain lääkkeiden myyjinä ja tarrojen liimaajina, haaskataan arvokasta resurssia. Oikeasti työmme on niin paljon muutakin, hän muistuttaa.

Taimi on tehnyt pitkäjänteisesti työtä lääkitysturvallisuuden kehittämiseksi. Hän toimii Lielahden apteekin lääkitysturvallisuusvastaavana ja hän on aktiivinen jäsen Pirkanmaan hyvinvointialueen lääkitysturvallisuusvastaavien verkostossa.

– Pidän siitä, että lääkitysturvallisuus läpileikkaa koko terveydenhuollon. Se on tärkeä asia niin potilaan, apteekin kuin hyvinvointialueenkin toiminnan kannalta.

Farmasialiitto valitsee vuorovuosin Vuoden Farmaseutin ja Vuoden Proviisorin. Ehdotuksia kerätään Farmasialiiton jäseniltä, joita on yhteensä noin 7 600. Valinta julkistetaan kansainvälisenä farmasistipäivänä 25.9.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 9 times
Said to be thoughtful 1 times
Has raised questions 1 times
Disagreed 0 times