Hyppää sisältöön

Brittitutkijat halusivat selvittää, voiko erilaisten ravintolisien käyttö vähentää covid-19-infektion riskiä. Tutkimukseen osallistui yli 370 000 brittiä, jotka käyttivät koronapandemian leviämisen seurantaan tarkoitettua sovellusta. Heistä lähes puolet raportoi käyttävänsä säännöllisesti ravintolisiä. 

Touko-, kesä- ja heinäkuussa 2020 sovelluksen käyttäjistä 23 500 sai positiivisen koronatestituloksen.

D-vitamiinilisän, monivitamiinin, omega-3-valmisteen tai probioottien käyttö oli yhteydessä 9–14 prosenttia matalampaan koronainfektion riskiin. Sen sijaan C-vitamiinin, sinkin tai valkosipulivalmisteen käyttö ei ollut yhteydessä koronariskiin. 

Yhteys osoitettiin naisilla, mutta ei miehillä. Tulokset tulisi varmistaa vielä satunnaistetuissa, lumekontrolloiduissa tutkimuksissa.

Tulokset on julkaistu BMJ Nutrition, Prevention & Health -julkaisussa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times